Verhalen over het hospice

De mensen op deze foto’s zitten zich met hart en ziel in voor Hospice De Markies. Als verpleegkundige, vrijwilliger, fondsenwerver of arts bijvoorbeeld. Zij maken het verblijf voor de gasten die hun laatste levensfase in het hospice doorbrengen, zo aangenaam mogelijk. Allemaal hebben ze een bijzonder verhaal. Dit jaar delen we elke maand een verhaal met jullie. Lezen en delen jullie mee?

Deze maand vertelt Leanne Otto over het belang van een goed afscheid. ‘We horen vaak van naasten: ‘Als we eerder hadden weten dat deze optie er was…’ Wij ontzorgen mensen. Ze krijgen ruimte en tijd om aan het bed te zitten. Om goed afscheid te nemen. Dat is zo belangrijk. Je kunt het immers nooit meer over doen.’ Leanne Otto stopt binnenkort – na 12 jaar – als locatiemanager van Hospice De Markies, omdat zij andere managerstaken binnen tanteLouise gaat vervullen. We danken haar voor haar enorme inzet!

Lees hier haar verhaal.

Verhalen
We vertellen elke maand een verhaal omdat we het belangrijk vinden dat jij – betrokkene, toevallige bezoeker van deze website of mantelzorger van iemand die ernstig ziek is – weet wat het hospice is en waarom voorlichting over en donaties voor Hospice De Markies zo hard nodig zijn. De prachtige portretten in zwart-wit zijn gemaakt door fotograaf Gijs Proost.

Meer weten, vrijwilliger worden of doneren? Stuur een mail naar info@vriendenhospicedemarkies.nl.

Alle verhalen