Verhalen over het hospice

De mensen op deze foto’s zitten zich met hart en ziel in voor Hospice De Markies. Als verpleegkundige, vrijwilliger, fondsenwerver of arts bijvoorbeeld. Zij maken het verblijf voor de gasten die hun laatste levensfase in het hospice doorbrengen, zo aangenaam mogelijk. Allemaal hebben ze een bijzonder verhaal. Dit jaar delen we elke maand een verhaal met jullie. Lezen en delen jullie mee?

Deze maand vertelt Aloys Stenders over zijn vrijwilligerswerk als gastheer bij het hospice. ‘Als gastheer zorg ik bij het hospice voor het natje en het droogje. Ik maak ontbijt klaar, doe de was en stofzuig de kamers. Elke week draai ik een dienst van 4 of 5 uur.’ Aloys vindt humor en compassie belangrijk in zijn omgang met de gasten. ‘Ik probeer het gesprek aan te knopen en voor plezierige momenten te zorgen.’ Lees het verhaal van Aloys hier.

Verhalen
We vertellen elke maand een verhaal omdat we het belangrijk vinden dat jij – betrokkene, toevallige bezoeker van deze website of mantelzorger van iemand die ernstig ziek is – weet wat het hospice is en waarom voorlichting over en donaties voor Hospice De Markies zo hard nodig zijn. De prachtige portretten in zwart-wit zijn gemaakt door fotograaf Gijs Proost.

Meer weten, vrijwilliger worden of doneren? Stuur een mail naar info@vriendenhospicedemarkies.nl.

Alle verhalen